Aktuellt

Sommarbrev Brf Neonet – juni 2024

Av: styrelsen, 2024-06-20
Läs mer

Till våra medlemmar

Av: styrelsen, 2023-02-06

Den 19 februari 2023 kommer vi ha ett möte på gården för information och frågeställningar mellan kl 12-13.

Vi avslutar med att bjuda på grillad korv.

Väl mött!

Läs mer

Dags för vårstädning

Av: styrelsen, 2022-04-21

Söndagen den 24 april kl. 11 träffas vi för att göra vår utemiljö trevligare OCH för att skapa trevnad oss grannar emellan.

Vi planerar att försöka hinna med följande under dagen:

  • Åka till återvinningsstationen
  • Sopa och göra fint ute samt inne i cykelrum och miljöstuga
  • Sopa så gott det går i carportlängor och på parkeringsplatser
  • Inhandla och plantera nytt i krukorna utanför portarna för blomgruppen

Ta med eget kaffe eller thé. Vi fixar grillad korv, kaffebröd samt kall dricka under
dagen.

OBS!

Glöm inte att sätta taggar på barnvagnar ni vill behålla samt flytta leksaker till egna källarförråd. Allt som inte är borta och eller märkt, kommer att forslas till återvinningsstationen.

Läs mer

Cykelrensning våren 2022

Av: styrelsen, 2022-03-16

Ny tid för bortforsling av cyklar och barnvagnar som inte används är den 18 mars kl. 9.

Bortforslingen sker i samarbete med Cykelåtervinning AB och det gäller cyklar och barnvagnar placerade i cykelrum, barnvagnsrum och utvändiga cykelställ.

Inom sex månader från den 18 mars har en ägare till en eventuellt tillvaratagen cykel möjlighet att efter identifiering av cykeln och överenskommelse om tidpunkt hämta denna i Cykelåtervinnings lokal på Maria Prästgårdsgata 14, Södermalm.
Efter sex månader från den 7 mars återvinns cyklar utan ägare så miljömässigt riktigt som möjligt.

Läs mer

Installation av laddstationer

Av: styrelsen, 2022-01-16

Måndagen den 17 januari sätter arbetet med installation av laddstationer igång vid carportplasterna för hus 50. Arbetet kommer pågå 17 januari till och med 20 januari mellan 07.00 och 16.00. Under tiden råder parkeringsförbud på dessa platser.

Måndagen den 24 januari till och med torsdag 27 januari mellan 07.00 och 16.00 gäller detsamma för hus 52.

Carportplatserna kommer från och med mars kosta 691 kr/månad oavsett tidigare pris. Motorvärmare som funnits på några av platserna kommer att tas bort. Du som har en plats med laddstation och laddar din bil betalar själv för förbrukad el.

Läs mer

Nya blommor smyckar vår förening

Av: styrelsen, 2021-11-24

Vi tackar föreningens blomstergrupp för att de har planterat nya blommor.

Anmäl ditt intresse via mejl till styrelsen@brfneonet.se om du vill ingå i blomstergruppen.

Läs mer

Brf Neonet är ansluten till Blåljuskod

Av: styrelsen, 2021-07-05

Nu har vår föreningen anslutit sig till Blåjuskod i samverkan med blåljuspersonal.

Det innebär att polis och räddningstjänst snabbt kan komma in i vår fastighet när det finns ett behov av det. De har fått en unik kod till vårt kodlås och vi har fått en dekal som visar att vi är med i det samarbetet.

Den blåa klisterdekalen vid kodlåset heter Blåljuskod i samverkan och den måste sitta kvar där för att blåljuspersonalen snabbt ska kunna se att vi är anslutna.

Läs mer

Kamerabevakning brf Neonet

Av: styrelsen, 2021-07-01

Styrelsen har fattat beslut att installera kameror i vissa områden inom fastigheten. Installation av kameror pågår och beräknas vara klar under vecka 27. I samband med installationen kommer att sättas upp skyltar som visar vilka områden har kamerabevakning.

Syftet är att främst höja säkerheten och därmed tryggheten för alla våra boenden. Andra fördelar är att vi kan hålla ordning i våra utrymmen.

De utrymme som kommer att ha kamerabevakning är:

  • Ingång/utgång till samtliga förråd
  • Miljöstugan

Styrelsen har inte tillgång till att titta på filmer från kamerabevakningen utan detta sköts av vår leverantör. Filmer kan komma att lämnas ut till Polisen i samband med brottsutredning (tex inbrott).

Trivsel och ordningsregler för miljöstugan är nu uppdaterad i samband med installation av kamerabevakning. Viktigt att ta del av uppdaterade ordningsregler i miljöstugan.

Läs mer

Rökfria zoner

Av: styrelsen, 2021-06-08

För att öka trivseln för alla våra boenden har styrelsen beslutat att införa tre rökfria zoner inom föreningens gränser.

De rökfria zonerna är i närheten av entré till hus 50 och entré till hus 52 vid innergården samt i närheten av barnen lekplats. Dessa zoner är markerad med rökförbudskyltar. I samband med införande av rökfria zoner har det placerats 5 st askkoppar enligt nedan:

2 st askkoppar vid innergården närmare fontänen, 1 st askkopp vid grillplatsen samt 1 st askkopp vid varje port på husen baksida/parkering. I samband med detta har även våra trivsel och ordningsregler uppdaterats.

Läs mer

Brf Neonets parkeringsplats

Av: styrelsen, 2021-05-31
Fr.o.m den 2021-06-01 flyttas vår bostadsrättsförening Brf Neonet över till HSB digitala tjänst och du som boende kan ställa dig i kö och göra intresseanmälningar via Mitt HSB för parkeringsplatser samt carportplatser.

Du kan läsa mer här.

Läs mer

Förlängd erbjudandetid att teckna bostadsrätt

Av: styrelsen, 2021-04-23

Styrelsen för Brf Neonet har beslutat att förlänga erbjudandet att teckna bostadsrätt med ytterligare sex månader utöver den lagstadgade efterköpsperioden till fortsatt generösa villkor. Detta så att fler boende ska ha möjlighet att köpa sin lägenhet till ett attraktivt pris.

Du som inte köpte din lägenhet när föreningen förvärvade husen den 14 april ges härigenom möjlighet att teckna bostadsrätt till den 3 november 2021. Priset är insats enligt den ekonomiska planen med ett tillägg (s.k. upplåtelseavgift) på i dagsläget 2 % (aktuell referensränta + 2 %) räknat från det att bostadsrättsföreningen på förvärvsstämman den 3 november 2020 fattade beslut om att förvärva tomträtten och föreningens medlemmar erbjöds att teckna bostadsrätt.

Efter denna tid har du inte längre någon rätt att köpa din lägenhet. Erbjudandet riktar sig till existerande hyresgäster (de som var hyresgäster på föreningens tillträdesdag den 14 april). Någon inre fond ingår ej vid köp under denna tid.

Kontakta Restate om du är intresserad eller har frågor

Kontakta föreningens ombud på Restate (jonny@restate.se, 08-402 10 21) om du är intresserad av att köpa din lägenhet med bostadsrätt, eller om du har frågor kring pris och värdet på just din lägenhet.

Läs mer